Ludvig Elvenes.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Ludvig Elvenes är frisk - efter helvetet: "Bajsade blod i sex månader"

ANNONS

Efter en tuff period är Ludvig Elvenes nu frisk. 
För Helsingborgs Dagblad berättar han om kampen och valet att starta om utomlands. 
– Det var ett helvete. Så fort jag gick upp för trapporna till lägenheten blev jag andfådd och helt slut, säger han till tidningen. 

Tiden i Kristianstad blev inte riktigt vad Ludvig Elvenes hade hoppats på. Efter jul förra året tvingades han till slut till en paus från spel och nu har den tidigare SHL-spelaren lämnat klubben efter en tung period.

– Jag har varit sugen på att spela utomlands ett tag. Jag har trivts jättebra i Kristianstad, men det kom till en punkt att det var bäst för mig att lämna och hitta något nytt, berättar han i en intervju med Helsingborgs Dagblad.

Anledningen till pausen var problem med magen. Problem som han dragit med en längre tid och kämpat med för att ta sig tillbaka - speciellt sedan förra sommaren. 

– När de kom tillbaka senast var det mer än någonsin, men jag körde ändå på med träning och startade säsongen. Sen märkte jag att jag rasade i vikt. Jag blev lätt trött både på och utanför isen eftersom jag inte fick behålla någon näring. Jag bajsade blod i sex månader, säger han till HD och fortsätter: 
– Jag var dum mot mig själv när jag inte tog det på allvar, utan trodde att det skulle lösa sig. När jag väl kollade upp det hade jag fullt med sår i tarmarna och det bara blödde. Då förstod jag att det var allvarligt. Jag fick ganska mycket medicin och äntligen koll på det, även om det var sent. Jag borde ha tagit tag i det tidigare.

Nu är Ludvig Elvenes frisk och har fått sin flytt utomlands, men måste fortsätta leva med det hela. För HD berättar ha att han var sjätte veka går till sjukhuset för att få medicin och dropp. 

Hittills har 27-åringen stått för tre poäng på fyra matcher för Herlev Eagles.


TV: Linus Omark om hustruns otäcka sjukdom

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM