Forshaga vann mot Surahammar

Linus Skager fixade segern för Forshaga i matchen mot Surahammar

Det blev ett hattrick för Forshagas Linus Skager i matchen mot Surahammar i hockeyettan västra. Forshaga vann på hemmaplan med 6-3 (2-0, 2-1, 2-2). Övriga mål för hemmalaget gjordes av Hugo Ek Koskela 2 och Erik Bäcklin, målen för Surahammar gjordes av David Lidström, William Otter och Sebastian Tellström Jovicic.

– En match där vi är klart bättre än Surahammar. Vi för spelet i stora delar av matchen. Kul för Linus Skager att få göra hattrick i comebacken efter skada, kommenterade Forshagas tränare Thomas Engman.

I början av matchen var Forshaga starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i slutet av perioden av Linus Skager och Erik Bäcklin. Surahammar reducerade dock till 2-1 genom William Otter efter 8.59 av perioden.

Forshaga gjorde dock två snabba mål i andra perioden och gick från 2-1 till 4-1, målen av Linus Skager och Hugo Ek Koskela. Surahammar gjorde 4-2 genom David Lidström efter 7.19 av matchen.

Forshaga gjorde dock två snabba mål i tredje perioden och gick från 4-2 till 6-2, målen av Hugo Ek Koskela och Linus Skager. Målen punkterade matchen.

Sebastian Tellström Jovicic reducerade förvisso, men närmare än 6-3 kom inte Surahammar. Forshaga tog därmed en stabil seger.

Hugo Ek Koskela gjorde två mål för Forshaga och två målgivande passningar och Jonathan Ström hade tre assists.

Serien är nu färdigspelad. Forshaga slutar på sjätte plats, och Surahammar på åttonde plats.