Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

Lian Bichsel hyllar Björn Hellkvist: "Han som tagit mig dit jag är nu"

ANNONS

Det blev en återkomst till Sverige, men inte till Leksand. 
För Dala-Demokraten berättar Lian Bichsel om beslutet - och hyllar sin förre tränare.
– Jag önskar honom det bästa, säger Bichsel till tidningen. 

Efter två år i Leksand valde Lian Bichsel att testa vingarna i Nordamerika. Det blev en kort period på andra sidan Atlanten innan han i går (lördag) var tillbaka på isen tillsammans med Leksandsspelarna, men inte i samma färg på tröjan. 

För Dala-Demokraten berättar 19-årige backjätten om känslorna efter mötet som slutade med en 2–5-förlust för hans nya lag, Rögle - och varför han inte valde att återvända till Dalarna.

– Jag har jättemånga vänner i Leksand och jag hade två riktigt bra år där. På isen spelar jag för Rögle, så jag får lägga allt det åt sidan, så kan vi vara vänner igen efter matchen. Leksand var ett alternativ, men jag kände att jag kan få mer utveckling här med alla coacher och organisationen. Det kommer att hjälpa mig att ta nästa steg mot spel i NHL. Det grundar sig på min känsla, säger han till tidningen.

Lian Bichsel kom till Sverige som en juniorlandslagsman och draftades sedan av Dallas Stars i första rundan av NHL-draften 2022. I Nordamerika blev det endast 17 framträdanden i AHL innan han återvände.

Hyllar Hellkvist: “Han som har tagit mig dit jag är nu”

Under lördagen fick backen även återse sin tidigare tränare, Björn Hellkvist som är sjukskriven, men var på plats i arenan i Ängelholm. 

– Jag såg honom som hastigast efter matchen. Det är han som har tagit mig dit jag är nu. De senaste två åren har han coachat mig bra och trott på mig, vilket jag är väldigt tacksam för. Han är en toppenkille och det smärtar mig att veta hur sjuk han är. Jag önskar honom det bästa, säger Lian Bichsel till Dala-Demokraten. 

19-åringen berättar även att de båda haft kontakt sedan beskedet om Hellkvist sjukskrivning och avslöjar tränarens ord via sms.  

– Jag skrev ett sms i augusti att ”jag hoppas du mår bra efter operationen”. Då svarade han ”jag hoppas att jag inte ser dig i Europa igen”. Med det menade han såklart att han ville att jag skulle lyckas i NHL.


TV: Linus Omark om hustruns otäcka sjukdom

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games