Järna SK vann mot Tyresö/Hanviken Hockey

Järna utklassade Tyresö/Hanv på hemmaplan

Järna dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Tyresö/Hanv i Damtvåan öst med hela 13-1 (3-0, 5-1, 5-0).

– Vi gör en stark match med ett effektivt lagspel, kommenterade Järnas tränare Stefan Lord efter matchen.

Maya Åhrlin Wennström var den stora snackisen, som stod för hela fyra mål för Järna.

I och med detta har Järna fyra raka segrar i Damtvåan öst.

Järna spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Stephanie Lord, Lovisa Stridsman och Maya Åhrlin Wennström. Det skulle komma mer från Järna. Järna hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.32 genom Bianca Lord, och gick upp till 7-0 innan Tyresö/Hanv svarade.

Till slut blev det 8-1 till Järna. Järna fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 13-1. Målen i sista perioden gjordes av Caroline Hallberg, som gjorde tre mål, Maya Åhrlin Wennström och Lovisa Stridsman.

Järnas Lovisa Stridsman stod för två mål och tre assists, Caroline Hallberg gjorde tre mål och ett målgivande pass, Philippa Andlin hade tre assists, Annela Bäckström gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål och Evelina Andersson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Med en omgång kvar är Järna på tredje plats i tabellen, medan Tyresö/Hanv är på åttonde plats.

Nästa motstånd för Järna är Sundbyberg. Lagen möts fredag 15 december 19.30 i Tulehallen. Tyresö/Hanv tar sig an Iron hemma söndag 17 december 19.00.