Maja Helge.
SDHL

Frölunda HC avgjorde i förlängningen mot Leksand

Matchen mellan Leksand och Frölunda HC i SDHL slutade lika efter full tid. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 3-2 (0-0, 2-0, 0-2, 1-0). Sofie Lundin gjorde det avgörande målet i förlängningen och blev matchhjälte för Frölunda HC.

Den första perioden slutade 0–0. I andra perioden var Frölunda HC starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i slutet av perioden av Michelle Karvinen och Felizia Wikner-Zienkiewicz. 14.53 in i tredje perioden slog Nathalie Lidman till på pass av Matilda Af Bjur och Ella Albinsson och reducerade för Leksand.

Efter 15.37 nätade Tereza Radova och kvitterade för Leksand.

I förlängningen tog det 1.48 innan Frölunda HC avgjorde till 2-3. Stor matchhjälte blev Sofie Lundin, på pass av Emilia Vesa.

Leksand har en vinst och fyra förluster och 7–10 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Frölunda HC har tre vinster och två förluster och 14–14 i målskillnad. Det här var Leksands sjunde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Frölunda HC:s sjunde uddamålsseger.

Frölunda HC:s nya tabellposition är fjärde plats, medan Leksand är på åttonde plats.

I nästa omgång har Leksand Djurgården borta på Hovet, torsdag 21 december 19.00. Frölunda HC spelar hemma mot SDE onsdag 20 december 19.00.