Åker/Strängnäs HC förlorade mot Sudrets HC

Seger för Sudret – steg åt rätt håll mot Åker/Strängnäs

Det har varit en tung period för Sudret i hockeytvåan östra herr med fem förluster i rad. Men borta mot Åker/Strängnäs bröts den tunga sviten. Det blev 2-5 (1-2, 0-2, 1-1) i matchen i Åkers Ishall.

Sudret startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 3.25 slog Jami Tuokkola till framspelad av Vidar Levin och Adam Lingström.

Åker/Strängnäs kvitterade till 1-1 efter 15.28, när Filip Carlsson hittade rätt på pass av Oscar Sjölander och Hampus Mann.

Sudret tog ledningen på nytt efter 17.40, genom Oskar Weström assisterad av Felix Adman och Josef Teuber.

Sudret startade andra perioden bäst och gick från 1-2 till 1-4 genom mål av Adam Lingström och Oskar Weström. Åker/Strängnäs reducerade dock till 2-4 genom Hampus Mann efter 7.58 av matchen.

Sudret kunde dock avgöra till 2-5 med 2.22 kvar av matchen genom Josef Teuber.

Åker/Strängnäs har fem förluster och 13–35 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Sudret har en vinst och fyra förluster och 15–33 i målskillnad.

Det här betyder att Åker/Strängnäs är kvar på 16:e och sista plats, och Sudret stannar på 15:e plats, i tabellen.

Tisdag 12 december 19.00 spelar Åker/Strängnäs borta mot Spånga. Sudret möter Spånga borta i Stricct Travel Arena söndag 10 december 14.30.