Järna SK vann mot IK Graip

Målfest när Järna krossade Graip i Järna Ishall

Järna hade inga problem med Graip i HockeyFyran Stockholm södra, och vann hemma med utklassningssiffrorna 20-3 (8-2, 6-1, 6-0).

– Vi var kort om målvakt denna lördag, fick damma av en gammal trogen målvakt som inte vaktat kassen på tre år. Elof skötte det utmärkt. Graip var endast 9 man idag, så målen trillade in, kommenterade Järnas lagledare Anders Andersson efter matchen.

Det blev ett riktigt målfyrverkeri för Järnas Victor Öqvist, som stod för hela fem mål i matchen.

I första perioden var det Järna som var starkast. Laget vann perioden med hela 8-2.

Järna tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 4.10 genom Axel Vikberg, och gick upp till 14-2 innan Graip svarade.

Slutresultatet blev 15-3 i Järnas favör. Järna fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 20-3. Målen i sista perioden gjordes av Victor Öqvist, som gjorde tre mål, Martin Trygg och Daniel Asplund.

Axel Vikberg gjorde tre mål för Järna och spelade dessutom fram till fyra mål, Hugo Örtqvist stod för två mål och tre assists, Martin Trygg gjorde ett mål och fyra målgivande passningar, Kip Eriksson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till fyra mål, Pontus Löwstedt gjorde två mål och två målgivande passningar, Anton Schilström gjorde ett mål och två målgivande passningar, Albin Grönquist hade tre assists, Erik Lundstedt hade tre assists och Daniel Asplund gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Det här betyder att Järna ligger kvar på fjärde plats i tabellen, och Graip sist, på åttonde plats.

I nästa omgång har Järna Flen borta i GB-hallen, lördag 16 december 14.00. Graip spelar borta mot Mariefred söndag 10 december 14.15.