Helsingborg HC Ungdom förlorade mot Borås HC

Borås kan fira seriesegern efter 6-3 mot Helsingborg

Med 6-3 (0-0, 3-1, 3-2) mot hemmalaget Helsingborg är det klart. Borås är slutsegrare i J20 Region syd herr 2023. Helsingborg ligger på elfte plats i tabellen.

Helsingborgs assisterande tränare Oskar Spires:

– Jämn första period. Sen tar Borås över matchen totalt, vi lyckas skapa några enstaka chanser men Borås är värda 3 poäng.

I och med detta har Borås hela tolv raka segrar i J20 Region syd herr.

Den första perioden slutade 0–0. Efter 13.41 i andra perioden gjorde Borås 0-1 genom Lukas Haugland.

Med 3.50 kvar att spela av perioden kunde Eric Flood gjorde 1-1 för Helsingborg.

Borås gjorde dock två snabba mål och gick från 1-1 till 1-3, målen av Holger Härensten och Lukas Kalny. Borås hade övertaget även i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.04 genom Lukas Haugland, och gick upp till 1-5 innan Helsingborg kom tillbaka och reducerade till 3-5.

Innan matchen var över hade Borås gjort 3-6.

Borås Holger Härensten stod för tre poäng, varav två mål och Lukas Kalny gjorde ett mål och två assist.

Nästa gång lagen spelar i serien är tisdag 12 december. Då möter Helsingborg Troja/Ljungby i Olympiarinken 19.00. Borås tar sig an Mariestad hemma 19.30.