Viktor Stråhle och Björklöven förlorade igen.
HockeyAllsvenskan

Fortsatt tungt för Björklöven – förlorar hemma mot Tingsryd

Björklöven fortsätter att ha det tungt i HockeyAllsvenskan.
Topplaget förlorar hemma mot Tingsryd med 3-2 och de har därmed bara tagit en enda trepoängare på sina elva senaste matcher.

På de senaste tio matcherna inför kvällens omgång har Björklöven bara tagit en enda trepoängare och förlorat fem av de tio matcherna.

“Lövens” tunga trend fortsätter då under fredagskvällen eftersom topplaget förlorade hemma med 3-2 mot Tingsryd

Det blev mållöst i den första perioden innan norske backen Mattias Nörstebö gav Björklöven ledningen med sitt andra mål för säsongen efter totalt 32 minuters spel i matchen.

Tingsryd kom däremot tillbaka i slutet av mittperioden och kunde också kvittera då Dennis Värmhed höll sig framme och satte sitt första mål i sin sjätte match för TAIF sedan utlåningen från Timrå. Skotten var då blott 12-11 till Björklöven efter 40 minuter men ställningen var alltså 1-1.

Tingsryd vinner i Umeå

I den tredje perioden pressade Björklöven på i hopp om att kunna göra ett segermålet. Men det blev i stället tvärtom. Tingsryd kunde nämligen sticka upp och Pontus Netterberg petade då in 1-2 i powerplay för att ge TAIF ledningen i matchen.

Björklöven jagade en kvittering och tog ut målvakten i slutet men det gav ingen effekt. I stället slarvade “Löven” vilket gjorde att Tingsryds lagkapten Emil Forslund kunde lägga in 1-3 i tom kasse och säkra segern för bortalaget. Björklöven reducerade visserligen till 2-3 med 41 sekunder kvar men det kom lite för sent och det räckte inte för hemmalaget.

Tingsryd tar därmed en stark seger uppe i Umeå men för Björklöven är det fortsatt tungt med blott en enda trepoängare och tolv insamlade poäng på de elva senaste matcherna. När slutsignalen ljöd buades Björklöven ut av sin hemmapublik.

Björklöven glider nu neråt i tabellen då de tappar sin andraplats till Södertälje.

Björklöven – Tingsryd 2–3 (0-0,1-1,1-2)

Björklöven: Mattias Nörstebö, Alexander Wiklund,
Tingsryd: Dennis Värmhed, Pontus Netterberg, Emil Forslund.

TV: "Dags att de når sitt första slutspel sedan 2018"