Jack Connolly blev hjälte för Luleå.
Foto: Carl Sandin/Bildbyrån
Intervju

Jack Connolly sänkte 'favoritmotståndet': “Vet inte varför det är så”

ANNONS

Luleå vinner mot HV71 – igen. 
Norrlänningarna har tagit åtta raka segrar mot HV och Jack Connolly – som avgjorde kvällens match – har gjort tio poäng på de åtta matcherna. 
– Vi kanske borde möta dem varje match, säger Connolly till hockeysverige.se.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

Luleå har blivit lite av ett “bogey-team” för HV71 de senaste åren. Inför kvällens möte i Husqvarna Garden hade Luleå tagit sju raka vinster lagen emellan och HV71 har inte besegrat norrlänningarna sedan 24 november 2020, över tre år sedan. 

Under torsdagskvällen blev det också en åttonde raka seger för Luleå som vann med 4-3 efter förlängning. Hjälte blev Jack Connolly som satte en retur i förlängningen, hans andra mål den här SHL-säsongen. 
– Det kändes bra, jag har inte gjort så mycket mål den här säsongen så det var kul att få sätta den. “Shinni” (Brendan Shinnimin) gjorde det bra innan där men träffade ribban och så landade pucken bara hos mig så att jag kunde skicka in den. Det var skönt att kunna se till att vi tar två poäng, säger amerikanen till hockeysverige.se efter segern.

Connolly verkar också trivas riktigt bra mot just HV71. På de åtta matcherna som Luleå har vunnit mot HV så har 34-åringen gjort hela tio poäng. Det verkar alltså vara ett favoritmotstånd för amerikanen och Luleå. 
– Ja, jag minns det där i bakhuvudet någonstans att jag har lyckats göra en del mål och poäng här mot HV71 i min karriär. Jag vet inte varför men det är sant, nu när det säger det så har jag tänkt på det också. Det är kul att få fortsätta så, jag klagar inte i varje fall. 

Åtta raka vinster för laget och du har tio poäng mot dem, ni verkar gilla att möta HV71? 
– Ja, vi kanske borde möta dem varje match, säger Connolly med ett skratt. 
– Jag antar att jag trivs mot HV av någon anledning. Men det viktigaste är att vi vann matchen och det var skönt att kunna ta två poäng här. 

Jack Connolly trivs mot HV71. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Jack Connolly: “Det gjorde att vi kunde ta två poäng”

Luleå fick dock ingen bra start på matchen utan släppte in två snabba mål inom matchens fem första minuter. Det dröjde också till den nionde minuten innan Luleå sköt sitt första skott på mål men de gjorde mål direkt på första skottet och kämpade sig sedan tillbaka in i matchen. 

I den andra perioden lyfte Luleå sitt spel och tog också ledningen med 3-2 innan HV kvitterade i tredje. Sedan fick Jack Connolly kliva fram och bli hjälte i övertiden. 
– Jag tycker att det är en okej match av oss. Vi startade inte så bra och att ligga under med 2-0 så tidigt är ju aldrig bra och vi gav dem mycket lägen och lät dem komma i spelvändningar. Men sedan tycker jag att vi börjar spela bättre efter första tio och kom tillbaka in i matchen, säger veteranen och fortsätter: 
– Special teams var riktigt bra i kväll då vi spelade grymt i både powerplay och boxplay. I slutändan var det special teams som gjorde att vi kunde ta två poäng här. 

I första perioden spelade ni inte er stabila “Luleåhockey” som vi blivit så vana att se men vad gjorde ni för att hitta tillbaka i andra och tredje sen? 
– Vi släppte till lite mycket chanser och fastnade lite i fel positioner och hamnade för högt upp eller så vilket gjorde att de kunde kontra på oss. Vi pratade lite om det i pausen hur vi behövde städa upp vårt spel och hitta tillbaka till hur vi vill spela och sedan blev det mycket bättre också resten av matchen. 

Luleå stod för en riktigt svag insats senast mot Växjö där de förlorade med 2-0 hemma – men nu hittade norrlänningarna alltså tillbaka till vinnarspåret igen.
– Växjö är ett bra lag men det var ingen bra match av oss. Vi visste att det skulle vara en tuff bortamatch här för HV är starka hemma så vi pratade om att hålla oss till vårt spel. Det blev en jämn och tuff match och att ta två poäng borta här är ganska bra ändå. Det var definitivt inte vår bästa match men vi tar det och skiftar nu fokus till lördag (mot Linköping), avslutar Jack Connolly.


TV: "Kontraktsår - han har verkligen hittat det"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Lausanne - Zürich National League
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games