Leksand förlorade mot Frölunda
Arkivbild

Frölunda vann med 2-1 borta mot Leksand

Det blev dramatiskt när Frölunda vann mot Leksand i SHL på torsdagen. Laget vann med 2-1 (0-0, 0-1, 2-0) borta i Tegera Arena. Jayden Halbgewachs stod för Frölundas avgörande mål med bara 47 sekunder kvar av matchen.

Första perioden blev mållös. Det var först 15.49 in i andra perioden som Leksand tog ledningen genom Anton Lindholm på pass av Matt Caito och Marek Hrivik.

10.16 in i tredje perioden nätade Frölundas Max Lindroth på pass av Max Friberg och kvitterade för Frölunda.

Laget avgjorde matchen med 47 sekunder kvar att spela genom Jayden Halbgewachs assisterad av Christian Folin. Halbgewachs fullbordade därmed Frölundas vändning.

Leksand har två vinster och tre förluster och 14–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Frölunda har tre vinster och två förluster och 9–8 i målskillnad. Det här var Leksands sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Frölundas nionde uddamålsseger.

Frölundas nya tabellposition är fjärde plats, medan Leksand är på åttonde plats. Noteras kan att Frölunda sedan den 1 december har avancerat fyra placeringar i tabellen.

Leksand möter Rögle i nästa match borta lördag 9 december 18.00. Frölunda möter samma dag HV 71 borta.