IK Oskarshamn vann mot Örebro Hockey
Arkivbild

Efter förlustsviten: Seger igen för Oskarshamn – 5-1 mot Örebro Hockey

Tio förluster i rad i SHL fick vara nog. Hemma mot Örebro Hockey bröts den tuffa sviten för Oskarshamn. Det blev 5-1 (1-1, 3-0, 1-0) i matchen på torsdagen.

Första perioden var jämn. Oskarshamn inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Ahti Oksanen efter 3.20, men Örebro Hockey kvitterade genom Glenn Gustafsson efter 17.04. Oskarshamn spelade bra i andra perioden och gick från 1-1 till 4-1 genom mål av Patrik Karlkvist, Lukas Jasek och Jonas Engström. 7.29 in i tredje perioden nätade Oskarshamns Johan Johnsson framspelad av Viktor Lodin och ökade ledningen för Oskarshamn. Det fastställde slutresultatet till 5-1.

Oskarshamn har en seger och fyra förluster och 13–18 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Örebro Hockey har två vinster och tre förluster och 13–14 i målskillnad.

I tabellen innebär det här att Örebro Hockey nu ligger på tionde plats. Oskarshamn är på 14:e och sista plats.

Oskarshamn möter Timrå i nästa match borta lördag 9 december 15.15. Örebro Hockey möter samma dag Växjö hemma.