TV: Leo Carlsson slår till igen

Senare i dag tas JVM-truppen ut. Och chansen att få se Leo Carlsson i turneringen minskar för varje dag. I natt gjorde supertalangen mål igen för sitt Anaheim Ducks, som förlorade med 3-2 mot Colorado.

I söndags hade Leo Carlsson 1+1 mot Colorado. I natt slog han till igen mot Avalanche när Ducks förlorade med 3-2.

Det var i den tredje perioden när Anaheim letade reduceringen som den svenske superrookien slog till igen. Troy Terry passade fram 18-åringen som inte gjorde något misstag utan drog in pucken i nätet till 3-2.

Det var hans åttonde mål för säsongen och 13 poäng på 17 matcher. Med det håller han jämna steg med Connor Bedard sett till poängsnitt, och är alltså med i toppen av rookietabellen.

Colorado stack ifrån tidigt

Senare i dag tar Magnus Hävelid ut sin trupp till JVM – och det faller mer och mer osannolikt att Leo Carlsson kommer till festen i Göteborg.

I den här matchen var det i övrigt Colorado som stack ifrån till en 3-0-ledning efter ett mål och en assist av Nathan MacKinnon. Kurtis MacDermid och Logan O'Connor var det som gjorde de övrig målen.

I den tredje perioden gjorde Anaheim två mål och var nära att komma tillbaka men det räckte inte hela vägen. Sam Carrick öppnade målskyttet för Ducks.