Piteå vann mot Vännäs HC
Hockeyettan

Piteå kvalklart efter seger mot Vännäs

Efter en bra säsong i hockeyettan norra är Piteå nu klart för kval. Det efter seger, 2-1 (1-0, 1-0, 0-1), på hemmaplan mot Vännäs.

Vännäs huvudtränare Peter Wallmark tyckte så här om matchen:

– Säsongens bästa match rent taktiskt. Vi förlorar inte en gång till mot Piteå. Hela laget ska ha beröm ikväll!

Segern var Piteås sjätte på de senaste sju matcherna, och fjärde hemmasegern i rad.

Piteå tog ledningen efter 15.43, genom Carl Holmner-Härgestam assisterad av Edward Björk. Efter 15.15 i andra perioden nätade Oscar Eriksson, framspelad av Oscar Nilsson och Rasmus Similä och gjorde 2-0. 8.44 in i tredje perioden nätade Vännäs Henrik Töyrä och reducerade för Vännäs. Mer än så blev det dock inte för Vännäs.

Det här var Piteås tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Vännäs åttonde uddamålsförlust.

Piteå stannar därmed på tredje plats, och Vännäs på åttonde plats, i tabellen.

I nästa omgång har Piteå Örnsköldsvik Hockey borta i Skyttishallen, lördag 9 december 16.00. Vännäs spelar borta mot Clemensnäs söndag 10 december 16.00.