Örebro Hockey J20 vann mot Linköping HC
Montage
J20 Nationell

Örebro Hockey J20 vinnare mot Linköping – avgjorde i förlängningen

ANNONS

Det blev en riktigt spännande match när Örebro Hockey J20 mötte Linköping i J20 Nationell södra herr. Matchen avgjordes först i förlängningen där hemmalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 4-3 (2-1, 1-2, 0-0, 1-0). Eric Bürger gjorde det avgörande målet i förlängningen och blev matchhjälte för Örebro Hockey J20.

– Godkänd prestation från vår sida. Jag tycker att vi lyckas få stopp på deras urspel vilket ger oss relativt mycket zontid. Nu är det dags för några veckors träning och komma redo för vårsäsongen, tyckte Örebro Hockey J20:s tränare Oscar Dahlgren, efter matchen.

Första perioden var jämn. Linköping inledde bäst och tog ledningen genom Oskar Lisler efter 3.21, men Örebro Hockey J20 kvitterade genom Tim Almgren. Och Örebro Hockey J20 hann också ta ledningen, genom Elton Hermansson. Efter 1.11 i andra perioden nätade Herman Berggren, framspelad av Oskar Lisler och Alvin Munther och kvitterade för Linköping.

Örebro Hockey J20:s Tim Almgren gjorde 3-2 efter 10.47 på pass av Liam Danielsson och Kalle Carlsson.

Linköping kvitterade till 3-3 alldeles i slutsekunderna av perioden genom Arvid Westlin framspelad av Erik Brenkle.

I tredje perioden gjordes inga mål, och matchen gick därmed till förlängning I förlängningen tog det 3.55 innan Örebro Hockey J20 avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Eric Bürger, på pass av Liam Danielsson och Hugo Orrsten.

Örebro Hockey J20:s Liam Danielsson hade tre assists.

Örebro Hockey J20 har tre segrar och två förluster och 19–19 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Linköping har en vinst och fyra förluster och 11–16 i målskillnad. Det här var Örebro Hockey J20:s fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Linköpings 13:e uddamålsförlust.

Serien är nu färdigspelad. Örebro Hockey J20 slutar på sjunde plats, och Linköping på nionde plats.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL