Jörgen Jönssons Växjö är ille ute i CHL.
CHL

Växjö förlorar mot Genève – är illa ute i CHL

Växjö var obesegrade i åtta raka CHL-matcher inför kvällens kvartsfinal mot schweiziska mästarna Genève-Servette.
Då åkte smålänningarna på en chockförlust då de fick stryk med 4-1 nere i Schweiz.

Växjö Lakers har varit CHL:s hetaste lag den här säsongen. De vann alla sex matcher under gruppspelet och tog sig sedan enkelt förbi ERC Ingolstadt i åttondelsfinalen med totalt 7-4 över de två matcherna.

Under tisdagskvällen ställdes dock Växjö mot klart tuffare motstånd då de fick möta schweiziska mästarna Genève Servette i CHL-kvartsfinalen. Det blev då en chockförlust för de regerande svenska mästarna då Genève vann med hela 4-1 nere i Schweiz.

Mardrömmen började tidigt för Växjö då hemmalaget tog ledningen redan efter drygt tre minuter då finske veteranen Valtteri Filppula drog in en backhand bakom målvakten Adam Åhman. Bara en och en halv minut senare kom även 2-0 då Tim Berni blev målskytt för Genève, framspelade av förre Örebrostjärnan Sakari Manninen.

Stor uppförsbacke för Växjö

Innan första periodens slut blev det ännu värre för Växjö eftersom Genèves poängkung i CHL, Tanner Richard, höll sig framme framför mål och slog in 3-0 redan efter 19 minuter. Växjö som vanligtvis är så stabila defensivt hade alltså läckt som ett såll i starten av CHL-kvarten.

I mittperioden fortsatte schweizarna sin dominans och gjorde också 4-0 genom Vincent Praplan i powerplay.

Växjö höjde sig visserligen lite i den tredje perioden men det var fortfarande Genève som skapade de hetaste målchanserna och var närmare ett 5-0-mål än vad Växjö var ett 4-1-mål. När Jörgen Jönssons mannar väl kom till lägen stod också Genèves målvakt Robert Mayer emot och såg till att fortsätta hålla nollan.

Men till slut lyckades Växjö få in ett reduceringsmål som kan visa sig vara viktigt inför returmatchen. Tobias Rieder höll sig framme och satte 4-1 med bara två minuter kvar och det blev även slutresultatet.

Växjö är dock fortsatt i ett tufft läge inför nästa veckas returmöte i Småland. De måste nämligen vinna med fyra mål för att kunna gå vidare till semifinal i Champions Hockey League.

Genève-Servette – Växjö Lakers 4–1 (3-0,1-0,0-1)

Genève: Valtteri Filppula, Tim Berni, Tanner Richard, Vincent Praplan.
Växjö: Tobias Rieder.