Theo Jacobsson och Mikael Ruohomaa.
Foto: Bildbyrån
SHL

Mikael Ruohomaa tillbaka för MoDo – då lånas Theo Jacobsson ut igen

ANNONS

Mikael Ruohomaa är tillbaka i träning för MoDo. 
Då återvänder Theo Jacobsson till Västervik på lån. 
– Vi vill inte ha en Theo på bänken, då är det bättre att han är i Västervik, säger tränaren Mattias Karlin till Örnsköldsviks Allehanda

Förra veckan kallade MoDo Hockey tillbaka Theo Jacobsson från sin utlåning till Västervik på grund av manfall i truppen. Den 20-årige centern imponerande under sina två matcher i SHL under veckan – men det blir ändå ingen fortsättning i MoDo för talangen. 

Tränaren Mattias Karlin bekräftar nämligen nu att Jacobsson återvänder till sin utlåning i Västervik och förmodligen kommer att stanna där resten av säsongen. 

– Från dag ett har vi sagt att Theo ska spela mycket hockey. Vi kände tidigt i somras att det skulle bli tajt om platserna här, så då var det bättre att låna ut honom för att få rätt roll. Vi vill inte ha en Theo på bänken, då är det bättre att han är i Västervik, säger Karlin till Örnsköldsviks Allehanda.

Mikael Ruohomaa kan göra comeback i derbyt

Anledningen till att Jacobsson återvänder till Västervik är att MoDo ser ut att få tillbaka stjärncentern Mikael Ruohomaa. Finländaren har tränat med MoDo både under måndagen och tisdagen och verkar kunna spela i torsdagens heta derby mot Timrå. 

– Han får väl köra onsdagsträningen också innan vi tar beslut, men här och nu så kommer han att spela på torsdag, säger Mattias Karlin och fortsätter: 
– Nu snackade vi inte med honom efter träningen idag, men när jag pratade med honom igår kände han sig bra och var hoppfull om att spela.

Mikael Ruohomaa var en av MoDos stora prestigevärvningar inför säsongen. Han har dock dragits med skadeproblem vid ett par tillfällen vilket begränsat honom till 13 matcher där han har gjort fem poäng. Theo Jacobsson har imponerat under sin utlåning till Västervik med 15 poäng på 20 matcher för den allsvenska jumbon.


TV: Victor Hedman om framtiden

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games