Umeå Dragons HC förlorade mot Burträsk HC
Hockeytvåan

Målfest när Burträsk krossade Umeå Dragons i Nolia Ishall

Burträsk hade inga problem med Umeå Dragons i hockeytvåan norra B herr, och vann borta med utklassningssiffrorna 7-1 (2-1, 3-0, 2-0).

Burträsks tränare Lars Isaksson tyckte så här om matchen:

– Härligt att vara tillbaka på vinnarspåret efter att inte spelat match på ett tag. Vi är nöjda med insatsen även om vi fick en tuff start med tidigt underläge, så behöll vi kylan och var det klart bättre laget över sextio minuter.

Segern var Burträsks åttonde på de senaste tio matcherna, och sjunde raka segern på bortaplan.

Första perioden var jämn. Umeå Dragons inledde bäst och tog ledningen genom Jens Berglund efter 2.04, men Burträsk kvitterade genom Örjan Berglund. Och Burträsk hann också ta ledningen, genom Per Jonsson. I andra perioden var Burträsk starkast och gick från 1-2 till 1-5 genom två mål av Jonathan Berglund och ett mål av Melvin Schönfeldt i mitten av perioden. Burträsk fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-1. Målen i sista perioden gjordes av Per Jonsson och Sam Lövgren.

Burträsks Lucas Nilsson hade fyra assists och Jonathan Berglund stod för tre poäng, varav två mål.

Umeå Dragons stannar därmed på sjunde plats, och Burträsk på tredje plats, i tabellen.

Umeå Dragons tar sig an Norsjö i nästa match hemma söndag 10 december 12.00. Burträsk möter Lejon hemma tisdag 12 december 19.30.