Kiruna IF förlorade mot Vännäs HC
Montage
J20 Region

Vännäs avgjorde i förlängningen mot Kiruna

ANNONS

Det blev en riktigt spännande match när Kiruna mötte Vännäs i J20 Region norr A herr. Matchen avgjordes först i förlängningen där Vännäs var starkast, och segerresultatet blev därmed 3-2 (1-1, 0-1, 1-0, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Jonathan Lassander som gjorde det avgörande målet.

Vännäs tränare Johan Egeborn tyckte så här om matchen:

– Vi krigar in en vinst idag. Hjälteinsats av Josef i mål som håller oss i matchen.

Första perioden var jämn. Kiruna inledde bäst och tog ledningen genom Elis Gunillasson efter 7.37, men Vännäs kvitterade genom Pelle Bäckström efter 14.37. Efter 15.56 i andra perioden slog William Mattsson-Pingi till, på pass av William Angeli och Melvin Råman och gav Kiruna ledningen. 16.27 in i tredje perioden slog Viktor Kjellin till framspelad av Viktor Meyer och Vilmer Rova Östlund och kvitterade för Vännäs. I förlängningen tog det 1.37 innan Vännäs också avgjorde till 2-3. Stor matchhjälte blev Jonathan Lassander, på pass av Viktor Kjellin.

Kiruna har fem förluster och 11–21 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Vännäs har tre vinster och två förluster och 23–23 i målskillnad. Det här var Kirunas fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Vännäs andra uddamålsseger.

Resultaten i sista omgången betyder att Kiruna slutar på femte plats i tabellen, och Vännäs på sjätte plats.

Den här artikeln handlar om: