Linköping HC förlorade mot MoDo Hockey
SDHL

Stark seger för Modo i toppmatchen mot Linköping

Det var två topplag som möttes i SDHL på söndagen. Och det slutade med seger för bortalaget Modo, som besegrade Linköping med 4-0 (0-0, 1-0, 3-0).

Modos tränare Jared Cipparone tyckte så här om matchen:

– Riktigt stor vinst för oss. Snabb vändning från igår men vi såg ut som det mycket fräschare laget. Lite fram och tillbaka men vi var laget med mer action och malde ner dem till slut.

Segern var Modos sjunde på de senaste nio matcherna.

Den första perioden slutade 0–0. Det var först 11.20 in i andra perioden som Modo tog ledningen genom Lina Ljungblom på pass av Mariam El-Mahmadi och Andrea Brändli.

I tredje perioden var Modo starkast och gick från 0-1 till 0-4 genom tre snabba mål i slutet av perioden av Linnéa Andersson, Taylor House och Wilma Sundin och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.1 kvar att spela.

Lina Ljungblom gjorde ett mål för Modo och två assist.

Linköpings nya tabellposition är fjärde plats, medan Modo är på andra plats.

Söndag 10 december 12.00 spelar Linköping borta mot Djurgården. Modo möter SDE hemma i Niphallen lördag 9 december 13.45.