Ryck i sista perioden avgjorde för Rögle borta mot VIK Hockey J20

En jämn match mellan hemmalaget VIK Hockey J20 och gästande Rögle avgjordes först i tredje perioden. Där var Rögle starkare och vann matchen i J20 Nationell södra herr med 3-2 (1-0, 0-1, 2-1).

Rögles tränare David Axebrink:

– En dålig prestation från vår sida där vi vänder hem lite för mycket med puck och blir för tighta i våra urspel. Vi vinner och numera klara för topp tio. Fantastiskt fin lagmoral.

Segermålet för Rögle stod Isac Solberg för med bara 18 sekunder kvar av matchen.

Rögle tog ledningen efter nio minuters spel, genom Isac Solberg på pass av Filip Karlsson och Viktor Smeds. Efter 19.35 i andra perioden slog Karl Andersson till, på pass av Gustaf Kangas och Hugo Lejon och kvitterade för VIK Hockey J20. 3.10 in i tredje perioden nätade VIK Hockey J20:s Gustaf Kangas framspelad av Karl Andersson och Hugo Lejon och gav laget ledningen för VIK Hockey J20.

8.38 in i perioden slog Axel Smeds till på pass av Felix Nilsson och Filip Karlsson och kvitterade för Rögle.

Laget avgjorde matchen med 18 sekunder kvar att spela återigen genom Isac Solberg assisterad av Laban Persson.

VIK Hockey J20 har tre vinster och två förluster och 15–14 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Rögle har fyra vinster och en förlust och 18–12 i målskillnad. Det här var VIK Hockey J20:s tionde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Rögles åttonde uddamålsseger.

Med en omgång kvar är VIK Hockey J20 på åttonde plats i tabellen, medan Rögle är på fjärde plats.

VIK Hockey J20 tar sig an SSK J20 i nästa match borta lördag 9 december 16.00. Rögle möter Växjö hemma fredag 8 december 19.00.