Team Uppsala förlorade mot Haninge
NDHL

Haninge fortsätter vinna – 3-2 mot Team Uppsala

Haninge fortsätter starkt i NDHL DamEttan östra. När laget mötte Team Uppsala borta i Gränby ishall på söndagen kom ännu en seger. Laget vann med 3-2 (1-2, 0-0, 2-0). I och med detta har Haninge fem segrar i rad.

Iveta Koka stod för Haninges avgörande mål 1.50 in i sista perioden.

Team Uppsala tog ledningen efter sju minuters spel, genom Justyna Zyla framspelad av Tilda Pettersson.

Haninge kvitterade till 1-1 efter 14.02, när Iveta Koka fick träff på pass av Sofie Van Dueren.

Team Uppsala tog ledningen på nytt alldeles i slutsekunderna av första perioden genom Colleen Donoghue assisterad av Elina Ingemarsson och Olivia Klaar.

Andra perioden blev mållös. 1.23 in i tredje perioden nätade Haninges Katrine Westmark på pass av Iveta Koka och kvitterade för Haninge.

Efter 1.50 nätade Iveta Koka på nytt framspelad av Mercedes-Julie Kryger Nordvi och avgjorde matchen. Koka fullbordade därmed lagets vändning.

Iveta Koka gjorde två mål för Haninge och spelade dessutom fram till ett mål.

Det här var Team Uppsalas andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Haninges tredje uddamålsseger.

Med en omgång kvar är Team Uppsala på fjärde plats i tabellen, och Haninge är på andra plats.

I nästa match möter Team Uppsala Hammarby borta och Haninge möter SSK hemma. Båda matcherna spelas söndag 10 december 15.00.