Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

San Jose bröt dystra sviten – William Eklund målskytt

ANNONS

San Jose Sharks hade förlorat tio raka matcher på bortaplan inför nattens bortamatch mot New Jersey Devils. Då lyckades bottenlaget äntligen bryta mardrömssviten när William Eklund stod för ett av målen i 6–3-segern.
– Jag är glad för killarna, säger tränaren David Quinn till NHL.com.

San Jose Sharks har haft en motig start på säsongen och ligger alltjämt på jumboplatsen i NHL. Framförallt har spelet på bortaplan varit en utmaning för bottenlaget, som inför nattens möte med New Jersey Devils i Newark hade förlorat tio raka bortamatcher den här säsongen.

I natt kom ett efterlängtat trendbrott för Sharks, som lyckades besegra Devils med 6–3 efter att lagets finske målvakt Kaapo Kähkönen räddat 44 skott i segermatchen.

– Jag är glad för killarna. Det har varit en tuff säsong, speciellt på bortaplan. Att vi lyckas hitta en väg är ett gott betyg till laget. Jag mår bra av att se hur killarna belönas för sitt hårda jobb, säger tränaren David Quinn till NHL.com.

William Eklund avrundade målskyttet

Förutom Kähkönens storspel mellan stolparna briljerade landsmannen Mikael Granlund i offensiven med tre poäng.

– Vårt spel börjar bli bättre. Vi vet att vi kan vara bra defensivt. Allt annat kommer att komma och nu har vi tagit vår första bortaseger, säger Granlund.

William Eklund avrundade målskyttet med sitt 6–3-mål i tom kasse, hans femte mål för säsongen, medan Fabian Zetterlund lämnade isen poänglös. Zetterlund fick ett stort förtroende av David Quinn i nattens seger och loggade mest istid (20:47) av samtliga forwards i Sharks.

New Jersey Devils – San Jose Sharks 3–6 (1–1, 0–2, 2–3)
New Jersey: Dawson Mercer (6), Jack Hughes (9), Ondrej Palat (3).
San Jose: Jacob MacDonald 2 (3), Anthony Duclair 2 (5), Mikael Granldun (2), William Eklund (5).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL