Förlängningsseger för Modo mot Djurgården

Modos väg till seger mot Djurgården borta i SDHL blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 3-2 (2-0, 0-0, 0-2, 1-0) och ta bonuspoängen. Stor matchhjälte 56 sekunder in i förlängningen blev Adela Sapovalivova som stod för det avgörande målet.

Modos tränare Jared Cipparone tyckte så här om matchen:

– I första perioden var vi mycket bättre och borde ha gjort mer än 2 mål. I andra perioden var DIF bättre och utarbetade oss. Det här var jämnt men vi var tvungna att spela boxplay för mycket, det kändes inte som att resultatet speglade matchen. Det händer ibland men tjejerna är starka som får den extra poängen.

Modo startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Eve Savander och Lauren Bellefontaine.

Andra perioden blev mållös. Djurgården reducerade och kvitterade till 2-2 genom Nicole Hall och Madeline Posick i tredje perioden. Det sista målet kom med 30 sekunder kvar att spela.

Modo kunde dock avgöra till 2-3 med fyra sekunder kvar av matchen genom Adela Sapovalivova.

Djurgården har två vinster och tre förluster och 13–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Modo har tre vinster och två förluster och 12–7 i målskillnad. Det här var Modos femte uddamålsseger.

Resultatet innebär att Djurgården ligger kvar på sjätte plats och Modo på andra plats i tabellen.

I nästa match, söndag 3 december, har Djurgården Luleå hemma på Hovet 12.00, medan Modo spelar borta mot Linköping 12.05.