Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Dallas galna kross – Hedman enda målskytt för Tampa Bay i överkörningen

Victor Hedman blev målskytt i sin 999:e NHL-match.
Men det var ingen match att minnas för Hedman då Tampa Bay förlorade med hela 8-1 borta mot Dallas.
– Tampa har problem och de måste sätta sig ner och rätta till sitt försvarsarbete, säger Viaplays expertkommentator Mattias Norström.

Under lördagskvällen möttes Dallas Stars och Tampa Bay Lightning för den tidiga NHL-matchen och det var också match nummer 999 för svenske stjärnan Victor Hedman

Hedman levererade då också genom att skjuta sitt femte mål för säsongen – men det var det enda glädjen för Tampa Bay under kvällens match. Dallas vann nämligen matchen med hela 8-1 då Hedman gjorde bortalagets enda mål.

Stars gasade på redan från nedsläpp och stjärnorna levererade storstilat. Tyler Seguin gjorde 1-0 på volley redan efter 61 sekunder. 2-0 kom genom Jason Robertson innan lagkaptenen Jamie Benn sköt 3-0 bara efter drygt sju och en halv minuts spel. Victor Hedman reducerade därefter för “Bolts” innan första periodens slut.

I den andra perioden bara fortsatte Dallas att ösa på. Mason Marchment satte 4-1 innan Joe Pavelski styrde in sitt elfte mål för säsongen till 5-1. Jason Robertson blev sedan tvåmålsskytt genom att skjuta 6-1.

Jonas Johansson inbytt för Tampa Bay

Efter sex insläppta mål på två perioder blev stjärnmålvakten Andrej Vasilevskij utbytt för Tampa Bay och i stället blev Jonas Johansson inbytt till den tredje perioden.

Svensken kunde däremot inte hålla tätt utan fick släppa både 7-1 och 8-1 i mitten av den tredje perioden. Johansson släppte två puckar förbi sig på nio skott. Jake Oettinger på andra sidan hade dock en bra kväll då han räddade 32 av 33 skott.

Dallas vann skotten med 34-33 men trots den jämna skottstatistiken vann alltså Dallas matchen med otroliga 8-1.

– 8-1 reflekterar väl inte matchen. Nu trillar puckarna in, skottstatistiken säger inte så mycket i dag. Tampa har problem och de måste sätta sig ner och rätta till sitt försvarsarbete. Det blir för många möjligheter för motståndarna, säger Viaplays expertkommentator Mattias Norström

På måndag möts lagen igen nere i Florida då Victor Hedman spelar sin 1000:e NHL-match och både han och Tampa Bay lär vara ute efter rejäl revansch på Dallas då.

Dallas Stars – Tampa Bay Lightning 8–1 (3-1,3-0,2-0)

Dallas: Jason Robertson 2 (8), Tyler Seguin (8), Jamie Benn (5), Mason Marchment (7), Joe Pavelski (11), Thomas Harley (5) Sam Steel (2).
Tampa Bay: Victor Hedman (5).

TV: Victor Hedman inför NHL-match nummer 1 000