TV: Här sätter Tristan Jarry spiken i kistan

Tristan Jarry tog emot pucken vid det egna målet och skickade den hela vägen till 4-2 Pittsburgh. 28-åringen blev därmed den första målvakten sedan Linus Ullmark att göra mål i NHL.
– Det är väldigt få som har gjort det, så det är definitivt rätt coolt, säger han till NHL.com efter matchen.

Pittsburgh Penguins besegrade Tampa Bay med 4-2. Efter matchen pratade alla om målvaktsinsatsen hos bortalaget.

Men inte för de fina räddningarna.

När Tampa tryckte på för ett 3-3-mål och tog ut målvakten passade nämligen Tristan Jarry på att visa upp sig. Målvakten tog emot pucken i den egna zonen och skickade den hela vägen in i det tomma målet på andra sidan. Med det blev han den 14:e målvakten i ligans historia att göra mål, och den första att göra det sedan Linus Ullmark gjorde det i februari.

– Det var lite av ett perfekt scenario. De dumpade den rakt på mig och jag behövde inte stanna den. Jag bara sköt den på uppstuds och den seglade hela vägen in. Det är något som händer speciellt ofta, säger han själv om målet.

Det var inte heller bara målet som gjorde honom till matchens lirare. Tristan Jarry räddade också 39 skott under matchen och hade en räddningsprocent på 95,1.

Vände och vann

I övrigt var det Tampa Bay som började matchen bäst och gick ifrån till en 2-0-ledning tidigt. Det efter mål av Steven Stamkos och Tanner Jeannot i den första perioden.

I den andra vaknade Pittsburgh och kvitterade genom först Sidney Crosby och sedan Drew O'Connor.

Jeff Carter sköt det matchavgörande målet i början av den tredje perioden innan Tristan Jarry stal showen och satte 4-2 med dryga minuten kvar.