Clemensnäs HC vann mot Björklöven 2
Damtvåan

Storseger för Clemensnäs hemma mot Björklöven 2

Clemensnäs hade en riktig målfest när man besegrade Björklöven 2 hemma i Malmhallen i Damtvåan norra. Clemensnäs vann med hela 16-1 (5-1, 5-0, 6-0).

– Vi trummar på i 60 minuter och gör en rakt igenom bra match. Samtliga spelare gjorde ett bra jobb och vi jobbade hårt både framåt och bakåt, kommenterade Clemensnäs assisterande tränare Joakim Oja efter matchen.

Björklöven 2:s ledare Christer Nilsson om matchen:

– Vi förlorade mot ett skickligare lag, både individuellt och som lag. Trots underläge kämpade alla tjejer tillsammans ända till slutsignalen.

Snackisen var Ida Larsson – som gjorde hela fem av Clemensnäs mål.

Därmed har Clemensnäs vunnit fem matcher i rad i Damtvåan norra.

Clemensnäs hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.38 genom Lova Falkman, och gick upp till 4-0 innan Björklöven 2 svarade.

I periodpausen hade Clemensnäs ledningen med 5-1. Clemensnäs startade andra perioden bäst och gick från 5-1 till 10-1 genom två mål av Ida Larsson, ett mål av Lova Falkman, ett mål av Rebecka Hollström och ett mål av Lovis Lindqvist. Det skulle komma mer från Clemensnäs. Clemensnäs fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 16-1. Målen i sista perioden gjordes av Ida Larsson, som gjorde två mål, Tyra Håkansson, Lova Falkman, Rebecka Hollström och Lovis Lindqvist.

Tyra Håkansson gjorde ett mål för Clemensnäs och fyra målgivande passningar, Lova Falkman stod för tre mål och ett assist, Rebecka Hollström gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål och Lovis Lindqvist gjorde två mål och ett målgivande pass.

Efter fem matcher har Clemensnäs nu 15 poäng och Björklöven 2 har fyra poäng.

I nästa omgång har Clemensnäs Brunflo borta i Klanghallen, söndag 10 december 16.00. Björklöven 2 spelar hemma mot Queens of Lap lördag 9 december 16.30.