SHL:s besked: Tre spelare stängs av

Tre spelare stängs av efter gårdagen. Det handlar om Pär Lindholm, Adam Ollas Mattsson och Brady Ferguson som alla straffas. Samtidigt får Jere Innala böta för en filmning.

Det var en fullspäckad SHL-omgång under gårdagen där det mesta hände. Under fredagsmorgonen anmäldes hela fyra spelare till SHL:s disciplinnämnd, och nu står det klart att samtliga fälls.

Frölundas Jere Innala är den enda som slipper avstängningen. Finländaren får istället böta 5 000 svenska kronor för en filmning.

Pär Lindholm, Adam Ollas Mattsson och Brady Ferguson får däremot sitta av ett eller ett par matcher var.

Pär Lindholm

Ett stekhett Norrlandsderby slutade med förlust för Skellefteå. Nu har också lagets stjärncenter Pär Lindholm blivit avstängd i en match.

Med 50 sekunder kvar av den andra perioden slog spelaren mot sin motståndares halstrakt, och fälls nu alltså för en slashing.

Nämndens nyckelfaktorer:

• Det är fråga om en medveten slashing mot övre del av rygg/axlar upp mot halsen på motspelaren, där klubban därefter med viss kraft dras över motspelarens hals

• Agerandet saknar koppling till spelet och är otillbörlig

• Skaderisk

Adam Ollas Mattsson

Malmö tappade sin 3-0-ledning till 3-3 mot Oskarshamn innan man till slut vann med 4-3 mot Oskarshamn. Nu kommer man också få klara sig utan sin nyckelback två matcher.

I period två åkte Adam Ollas Mattsson och Gustaf Westlund i marken. Där bedöms backen ha utsatt sin motståndare för våld mot huvudet där nämnden bedömer det som att han använde sin armbåge mot Oskarshamnsspelaren.

• Förseelsen är potentiellt farlig med stor skaderisk

Brady Ferguson

Röglespelaren fälls för en crosschecking i matchen mot Frölunda. Det var med dryga åtta minuter kvar av den sista perioden som forwarden bedöms ha crosscheckat Filip Hasa upp mot ansiktstrakten.