Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

Wikegårds kritisk mot Rönnberg: "Överdriver något enormt"

ANNONS

Gesten mot domaren gav Roger Rönnberg matchstraff senast.
Inför nya mötet under torsdagen tryckte han på allvaret i det - och kritiserades i TV4:s studio. 
– Han har säkert samlat ihop till det genom åren, säger Niklas Wikegård i TV4.

Ett anteckningsblock höjdes mot örat och Roger Rönnberg fick snabbt kliva upp på läktaren. Efter Frölundas tisdagsmatch har mycket av snacket handlat om den profilstarke huvudtränare som fick matchstraff efter att han enligt domarna utryckt sin ilska i båset. 

Sedan dess har Roger Rönnberg krävt en ursäkt från domarhåll, men har inte fått någon. I kväll var tränaren tillbaka i båset igen och fick inför mötet borta mot Rögle prata ut om det hela ytterligare en gång. 

– Jag är fortfarande chockad över matchstraffet. Inte över tvåan, jag gjorde fel på tvåan och hade en väldigt dålig kommunikation där. Det kan jag be om ursäkt för direkt. Jag har inte svårt att erkänna mina fel. Däremot är jag väldigt förvånad över matchstraffet och jag har inte fått någon rimlig förklaring över vad det egentligen är jag gör. Det känns fortfarande väldigt konstigt för mig, säger han i TV4 inför matchen.

"Kunde ha förlorat jobbet"

Han trycker även tydligt på allvaret i det hela. 

– Nummer ett så blir jag rädd. Det sista du vill som coach är att sätta ditt lag i en sådan här situation. Skulle vi ha förlorat den matchen så kanske jag kunde ha förlorat jobbet, så det är en allvarlig situation. Jag undrar om alla förstår hur allvarlig det är. Jag är livrädd att hamna i samma situation igen. Händer det igen kan det få förödande konsekvenser för laget, fortsatte Rönnberg. 

I TV4:s studio skrattade sedan experten Niklas Wikegård åt det hela. 

– Jag tycker att han överdriver något enormt Roger. Han tjatar på domaren, domaren tröttnar och han åker upp på läktaren. Han har säkert samlat ihop till det genom åren. Sen är det slut på det. Han kommer fortsätta vara Roger Rönnberg i kväll redan och ligga på domarna. Någon gång framöver kanske de tröttnar igen. Jag tycker det där skapar lite dynamik mellan domare, spelare och tränare, men han tar det väldigt långt, säger Wikegård.


TV: Svenskarna bakom Minnesota Wilds trendbrott

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games