Stora förvirringen efter bortdömda målet: "Borde blivit mål"

På bara några minuter ändrades vad som såg ut som 2–1 till 1–3.
Färjestad stod kvar besvikna och framförallt förvirrade innan de sedan förlorade.
– Det är lätt att säga att han ska göra allt i sin makt att åka därifrån, säger Carl Dahlström som fick sitt mål bortdömt.

När Carl Dahlström petade in pucken i mitten av den andra perioden trodde han att det innebar en spräckt nolla i tröjan och ett ledningsmål för Färjestad. Istället dömdes målet bort och endast tio sekunder från nedsläpp var pucken i andra buren.

– Efter videobedömning. Grön spelare stör målvakten i målgården, därav ej mål, sa domaren i högtalarsystemet efter granskningen.

Löfbergs Arena fylldes av burop och sedan tystnad när Timrå istället både tog ledningen genom Anton Lander och utökade till 3–1 inom dryga två minuter.

Efter perioden var det en förvirrade Dahlström som ställde sig vid TV4:s mikrofon.

– Jag vet inte. Jag har alltid lärt mig att i Forsells läge…jag menar pucken är ju där, han driver mot mål och backen håller i honom tycker jag. Han åker väl in på en grilla, det är lätt att säga att han ska göra allt i sin makt att åka därifrån, men han åker mot pucken och sen…jag vet inte. Vi vinner kampen framför mål och gör mål. Jag tycker att det kanske borde blivit mål, men det är lätt för mig att säga, säger Dahlström besviket.

“'Bommen' har hållit oss i matchen”

Timrå inledde matchen starkast och fick utdelning med 1–0 genom Simon Forsmark dryga 15 minuter in i första perioden. I andra åt sig Färjestad in, men kunde som sagt endast få med sig ett mål. Det andra som kom kort därefter dömdes bort och matchen svängde återigen.

– De har skapat mycket chanser hela matchen. ”Bommen” (Carl Lindbom) har ändå hållit oss i matchen till stora delar. Jag tycker inte att vi spelar dåligt. Det är snarare att vi gör lite misstag, säger Dahlström.

I den tredje perioden hämtade Färjestad upp det hela till 2–3, men kort därefter återtog Timrå en tvåmålsledning genom Filip Hållander. 4–2 blev även slutresultatet

TV: Mattias Janmark målskytt mot forna klubben