SK Lejon förlorade mot Piteå HC
Montage
Matchrapport

Piteå vände underläge till seger

ANNONS

Piteå hade problem och låg under med 1-2 efter två perioder i matchen i J20 Region norr A herr mot Lejon i Skellefteå Kraft Arena. Men i tredje kom vändningen, och till slut blev det 5-2 för bortalaget Piteå.

Segern var Piteås åttonde på de senaste tio matcherna.

Första perioden var jämn. Piteå inledde bäst och tog ledningen genom Gustav Nordlund efter 13.20, men Lejon kvitterade genom Karl Lindberg i slutet av perioden. Lejon gjorde också 2-1 efter 11.24 i andra perioden när Karl Lindberg slog till på nytt framspelad av Samuel Manberg och Hampus Lövfholm. Piteå gjorde dock fyra raka mål i tredje perioden och gick från underläge 2-1 till ledning med 2-5. 2-4-målet kom med bara 03.45 kvar att spela. Och med 01.26 kvar kom också 2-5. Därmed tog laget en säker seger.

Piteås Tim Esperi stod för tre poäng, varav två mål.

För Piteå gör resultatet att man nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Lejon är på åttonde och sista plats.

I nästa omgång har Lejon Björklöven borta i Winpos Arena, söndag 3 december 16.00. Piteå spelar borta mot Boden måndag 4 december 19.30.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL