Foto: Bildbyrån & TV4 (Montage)
SHL

Omark avgjorde rivalmötet - efter efterslängarna

ANNONS

Efterslängar och en hel del känslor. 
Linus Omark var i centrum i rivalmötet med Skellefteå - och avgjorde för Luleå. 
– Han var småful i dag Omark och gör de här rätta sakerna på isen, säger experten Niklas Wikegård i TV4:s studio. 

Rival- och toppmöte i SHL mellan Luleå och Skellefteå. Då valde Robert Ohlsson att ställa David Rautio mellan stolparna på veteranens gamla hemmais. 

Det såg länge ut att bli ett succédrag för Skellefteå-tränaren, men efter att matchens eldats igång av Linus Omark satte han själv målet som spräckte nollan och öppnade mötet. 

– Det är en tajt match som alltid mot Skellefteå. Skönt att dra längsta strået. Heta känslor både på läktaren och på isen. Kul att få göra mål på David. Jag brukar göra mål på honom. Jag fick lite stryk där, säger Linus Omark i TV4.

“Jätteglad om de lägger fokus på mig”

Som väntat blev det en tillknäppt start på matchen. Första perioden slutade med både David Rautio och Matteus Wards nollor intakta och totalt endast åtta skott avfyrade.

– Det är två lag som verkligen inte vill bjussa på något och ha en bra defensiv, så det krävs något extra för att luckra upp det, säger Luleås lagkaptenen Erik Gustafsson i TV4. 

I den andra perioden var det fortsatt tillknäppt, men irritationen kom igång ordentligt. Linus Omark fick igång publiken ordentligt efter en rörig situation som slutade med en slashing på Skellefteås Pär Lindholm. Publiken skanderade “filmare” efteråt och temperaturen höjdes i Coop Norrbotten Arena. 

Efterslängarna fortsatte och Pär Lindholm var högst involverad. Mot slutet av perioden svingade han klubban mot Brendan Shinnimins nacke och fick igång vilda diskussioner efter 40 minuter spelade. Det hela resulterade inte i någon utvisning. 

– Det är den bästa 0–0-matchen jag har sett sedan förra gången de möttes, säger Niklas Wikegård i TV4:s studio. 

Lindholm var själv lika glad för det hela.

– Jag njuter. Det är rolig hockey där ute. Det är de här matcherna som är de roligaste att spela. Jag är jätteglad om de lägger fokus på mig, säger Pär Lindholm i TV4.

Avgjorde med mål och utvisning: “Får sista ordet”

Men kanske var det inte vad Skellefteå behövde. I den tredje visade Omark hur mycket han trivs i matcher som denna. Luleåstjärnan hittade yta framför mål efter att ha blivit nedtacklad och spräckte till slut David Rautios nolla genom att vänta ut veteranen. 

– Oj vad kylig han är där Omark, säger Sanny Lindström i TV4. 

Situationen var däremot inte slut där. En chrosschecking av Elias Salomonsson i Omarks rygg efter målet resulterade i utvisning och till slut även 2–0 för Luleå genom Oscar Eklind. 

2–0 blev även slutresultatet. 

– Linus Omark får sista ordet efter att ha varit överkörd, påkörd och bortkörd i hela andra perioden, säger experten Niklas Wikegård i TV4:s studio. 


TV: De är hetast inför JVM-uttagningen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games