Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Charlie Lindgren sänkte Los Angeles Kings i natt

ANNONS

Charlie Lindgren har visat framfötterna i Washington den här säsongen. I natt sänkte han Los Angeles Kings genom att rädda 38 skott i Capitals 2–1-seger.

Medan stjärnmålvakten Darcy Kuemper haft svårt att hitta formen den här säsongen har reserven Charlie Lindgren varit den som visat framfötterna i Washington Capitals mål denna höst och vinter.

I natt fick den 29-årige amerikanen chansen mellan Capitals stolpar i bortamatchen mot Los Angeles Kings och tackade för förtroendet genom att bjuda på en stormatch.

Bästa noteringen någonsin

Målvakten räddade 38 av 39 skott när Washington bröt Kings fem matcher långa segersvit och vann med 2–1, där Capitals vände ett 0–1-underläge till seger trots att man bara lyckades avlossa 15 skott på mål.

Lindgren tog i sin tur sin femte seger på de sex matcher han spelat i november. Enligt NHL PR är hans vinstprocent på 83,3 procent den högsta någonsin för en Capitals-målvakt i november månad.

29-åringen står noterad för en räddningsprocent på 93,4 procent samt ett snitt på 2,30 insläppta mål per match på de sju matcher han spelat för Capitals den här säsongen. Målvakten har tidigare spelat NHL-hockey med Montréal och St. Louis.

Los Angeles Kings – Washington Capitals 1–2 (1–1, 0–1, 0–0)
Los Angeles: Arthur Kaliyev (5).
Washington: Anthony Mantha (4), Connor McMichael (5).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: