Edmonton Oilers vann mot Vegas Golden Knights
Arkivbild

Straffseger för Edmonton hemma mot Vegas

Edmonton vann en riktigt jämn match mot Vegas i NHL. Avgörandet kom först i straffläggningen där hemmalaget var starkare och vann med 5-4 (1-0, 3-2, 0-2, 0-0, 1-0).

Formen på hemmaplan håller därmed i sig för Edmonton Oilers, som nu har fyra raka segrar.

Edmonton tog ledningen efter 13.32, genom Sam Gagner på pass av James Hamblin. Även i andra perioden var det Edmonton som var starkast. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 4-2.

Vegas Golden Knights reducerade och kvitterade till 4-4 genom Ben Hutton och Keegan Kolesar i tredje perioden. Det sista målet kom med 2.8 kvar att spela. I straffläggningen var det Edmonton som avgjorde till 5-4. Den avgörande straffen stod Connor McDavid för.

Det här var Edmontons andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Vegas fjärde uddamålsförlust.

Resultatet innebär att Edmonton ligger kvar på sjunde plats och Vegas toppar tabellen.

I nästa match, fredag 1 december, har Edmonton Winnipeg borta i Bell MTS Place 02.00, medan Vegas spelar borta mot Vancouver 04.00.