Nashville Predators vann mot Pittsburgh Penguins
Arkivbild

Förlängningsseger för Nashville mot Pittsburgh

Nashvilles väg till seger mot Pittsburgh hemma i NHL blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 3-2 (2-0, 0-1, 0-1, 1-0) och ta bonuspoängen. Matchhjälte blev Filip Forsberg, som gjorde det avgörande målet 14 sekunder in i förlängningen.

Det här innebär att Nashville Predators nu har sex segrar i följd i NHL.

I början av matchen var Nashville starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två mål av Mike McCarron. Efter 5.48 i andra perioden slog Evgeni Malkin till, på pass av Reilly Smith och reducerade åt Pittsburgh Penguins. 2.25 in i tredje perioden nätade Pittsburghs Bryan Rust framspelad av John Ludvig och Jake Guentzel och kvitterade för Pittsburgh.

Men Nashville avgjorde matchen med -1.46 kvar att spela genom Filip Forsberg framspelad av Roman Josi och Ryan O'Reilly.

Det här var Nashvilles fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Pittsburghs fjärde uddamålsförlust.

För Pittsburgh gör resultatet att man nu ligger på sjunde plats i tabellen, medan Nashville är på sjätte plats.

Fredag 1 december möter Nashville Minnesota hemma 02.00 och Pittsburgh möter Tampa Bay borta 01.00.