Hammarby IF förlorade mot SHK Hockey
NDHL

Dålig första period sänkte Hammarby

Hammarby lyckades inte få till spelet hemma mot SHK Hockey i NDHL DamEttan östra. Redan efter första perioden ledde bortalaget med 4-0. Hammarby arbetade sig närmre, men förlorade matchen med 2-4 (0-4, 1-0, 1-0).

SHK Hockeys tränare Jan Lundvall:

– Tjejerna har bra energi genom hela matchen. Vi åker mycket skridskor, får med oss några utvisningar och i första perioden får vi bra utdelning på våra chanser. Hammarby närmar sig målmässigt men jag tycker vi håller ihop det bra även mot slutet av matchen.

SHK Hockey spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-4 genom mål av Josefine Wiklund, Ida Isaksson, Wilma Mörk och Ella Jansson. Efter 4.35 i andra perioden slog Sigrid Jason till, på pass av Saga Berglund och reducerade åt Hammarby. Efter 5.58 i tredje perioden reducerade Hammarbys Wilma Lindgren på nytt framspelad av Clara Matchett. Det fastställde slutresultatet till 2-4.

Hammarby stannar därmed på femte plats, och SHK Hockey på sjätte plats, i tabellen.

Lördag 2 december 15.30 spelar Hammarby borta mot AIK 2. SHK Hockey möter SDE borta i Enebybergs Ishall söndag 3 december 10.30.