Vindelns HF vann mot Umeå Dragons HC
Montage
Hockeytvåan

6-3 mot Umeå Dragons – nu är Vindeln ny serieledare

ANNONS

Vindeln och gästande Umeå Dragons möttes i hockeytvåan norra B herr på onsdagen. Det slutade med seger för Vindeln vars segersiffror skrevs till 6-3 (3-0, 2-2, 1-1). I och med detta klättrade Vindeln upp till topp på tabellen, på samma poäng som Lejon på andra plats. Umeå Dragons ligger på sjunde plats i tabellen.

– Skönt att vara upp i toppen och tampas och varje match är viktig för att ligga längst fram. Vi gör inte vår bästa match för den här säsongen men Dragons är luriga och vi är nöjda med att ta hem 3 poäng och det är det viktigaste. Extra beröm till Felix Holmkvist och Målman Rasmus Dahlberg. Vi blickar framåt mot nästa match i ett klassiskt möte med Lycksele där det ryktas om mycket folk på läkarna, kommenterade Vindelns tränare Jens Endfors.

Umeå Dragons ledare Jesper Lundahl om matchen:

– Vi har lite svårt att få in pucken idag. Jag tycker vi spelar helt okej, men vi släpper in mål i viktiga skeden i matchen, tyvärr. Ibland vill det sig inte, precis som alla vägarbeten i Umeå, lite mindre lyckad slutprodukt.

Segern var Vindelns nionde på de senaste tio matcherna.

Vindeln spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Petter Stenlund och ett mål av Gustav Konradsson. Vindeln ökade ledningen till 4-0 genom Felix Holmqvist efter 3.00 i andra perioden.

Umeå Dragons reducerade dock till både 4-1 och 4-2 genom Johan Beatty och Robin Johansson, det sista med 1.45 kvar att spela av perioden.

Efter 19.37 ökade Vindeln på till 5-2 genom Erik Sandström. Umeå Dragons gjorde 5-3 genom Robin Johansson efter 6.06 av matchen.

Vindeln kunde dock avgöra till 6-3 med 6.26 kvar av matchen genom Isak Nilsson.

Umeå Dragons Robin Johansson stod för tre poäng, varav två mål. Lucas Edvardsson hade tre assists för Vindeln, Felix Holmqvist gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål och Isak Nilsson gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Nästa motstånd för Vindeln är Lycksele. Lagen möts lördag 2 december 13.00 i Swoosh Arena. Umeå Dragons tar sig an Lejon hemma fredag 1 december 19.30.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games