Olofströms IK förlorade mot Västerviks IK

Västervik vinnare mot Olofström – avgjorde i förlängningen

Matchen mellan Olofström och Västervik i J20 Region syd herr slutade oavgjort efter full tid. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 5-4 (0-2, 2-2, 2-0, 1-0). Edvin Stavlind gjorde det avgörande målet i förlängningen och blev matchhjälte för Västervik.

– Vi kliver in till denna matchen med helt fel attityd. Startar bra och är spelförande men är inte beredda att spela på det sättet vi har kommit överens om. Vi leder med 4-0 och sedan tappar vi all vår ödmjukhet och väljer att inte göra jobbet. Bara att gratulera Västervik som krigade i 65 minuter, kommenterade Olofströms huvudtränare Roger Jönsson.

Västerviks tränare Ragnar Karlsson tyckte till om matchen:

– Bra moral i laget när vi hämtar upp 1-4 underläge till vinst mot serietvåan.

Med det tog bortalaget Västervik en skön revansch, eftersom Olofström vann senaste mötet lagen emellan med hela 10-1.

I början av matchen var Olofström starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Mio Noteklint Carlson och Lukas Scheffmann. Olofström gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 2-0 till 4-0, målen av Rasmus Nilsson och Isac Ottosson.

Västervik reducerade dock till både 4-1 och 4-2 genom Jonathan Kirschner och Adrian Borgstrand, det sista med 1.28 kvar att spela av perioden. Efter 3.18 i tredje perioden reducerade Västerviks Axel Josefsson på nytt.

3.50 in i tredje perioden nätade Västerviks Albin Engström på pass av Victor Hanson och Elias Werner och kvitterade för Västervik.

I förlängningen tog det 1.00 innan Västervik också avgjorde till 4-5. Matchvinnare för bortalaget blev Edvin Stavlind, framspelad av Jonathan Kirschner.

Olofström har tre vinster och två förluster och 28–14 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Västervik har två vinster och tre förluster och 21–26 i målskillnad. Det här var Olofströms fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Västerviks fjärde uddamålsseger.

Olofström stannar därmed på andra plats, och Västervik på elfte plats, i tabellen.

Olofström tar sig an Tingsryd i nästa match borta lördag 2 december 13.15. Västervik möter samma dag 14.00 Bäcken hemma.