Fagersta AIK förlorade mot IFK Arboga IK

Väntad seger för Arboga som förlänger vinstsviten

Allt talade för seger för Arboga, och så blev det också när segermaskinen mötte Fagersta på bortaplan. Efter segersiffrorna 4-3 (2-0, 1-1, 0-2, 0-0, 1-0) efter straffar har nu Arboga nio raka segrar. Fagersta har fem förluster i rad i hockeytvåan västra B herr.

– Välförtjänt poäng där vi lika gärna hade kunnat ta 2 poäng efter straffläggningen. Vi är passiva i första perioden och tittar för mycket på vad som kommer att hända istället för att agera, men sedan i andra perioden tar vi för oss mer och sista är vi betydligt bättre än Arboga. Sett över hela matchen speglar 3-3 matchen tycker jag. Bra insats av killarna så kommer vi bygga vidare på detta, kommenterade Fagerstas tränare Mathias Morén.

I början av matchen var Arboga starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Linus Ageborg och Rickard Sundlöv. Efter 12.16 i andra perioden ökade Arboga på till 0-3 genom Max Orrsten.

Fagersta reducerade dock till 1-3 genom Viktor Johansson efter 19.38 av perioden. Fagersta reducerade igen efter 1.54 i tredje perioden genom Elias Berglund på pass av Joel Lundberg.

17.17 in i tredje perioden slog Samuel Ahlström till framspelad av Nik Unuk och Karl Hassel och kvitterade för Fagersta.

Fjärde perioden blev mållös.

Det här var Fagerstas andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Arbogas tredje uddamålsseger.

Det här betyder att Fagersta är kvar på sjunde plats, och att Arboga fortfarande leder serien.

På fredag 1 december 19.00 spelar Fagersta borta mot Guldsmedshyttan, och Arboga borta mot Hallstahammar.