Hallsberg Hockey vann mot Hallstahammars HK

Valter Lederud det stora utropstecknet när Hallsberg Hockey slog Hallstahammar

Hallsberg Hockey besegrade Hallstahammar hemma i hockeytvåan västra B herr med 6-3 (2-0, 3-2, 1-1). Men snackisen var Valter Lederud – som gjorde ett hattrick för Hallsberg Hockey. Övriga mål för hemmalaget gjordes av Daniel Lindberg 2 och Theo Arvidsson, målen för Hallstahammar gjordes av Oscar Hagborg Olsson 2 och Anton Kaskikallio.

– Tycker att vi vann rättvist. Hallstahammars målvakt spelade jättebra och höll dem kvar i matchen. Walter gjorde sin bästa match, kommenterade Hallsberg Hockeys tränare Gunnar Lejdborg.

Hallstahammars tränare Mikael Eriksson tyckte så här om matchen:

– Vi bjuder på ett par enkla mål bakåt, vi är inte nöjda med vår insats idag. Det blir för mycket titta på och för lite närkamper, vi behöver göra det bättre på fredag.

Hallsberg Hockey spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Valter Lederud och ett mål av Daniel Lindberg. Hallstahammar reducerade dock till 3-1 genom Oscar Hagborg Olsson efter 6.07 av perioden.

Hallsberg Hockey gjorde dock två snabba mål i andra perioden och gick från 3-1 till 5-1, målen av Valter Lederud och Theo Arvidsson.

Hallstahammar gjorde 5-2 genom Oscar Hagborg Olsson med 4.13 kvar att spela av perioden. Hallstahammar gjorde 5-3 genom Anton Kaskikallio efter 8.58 av matchen.

Hallsberg Hockey kunde dock avgöra till 6-3 med 19 sekunder kvar av matchen genom Daniel Lindberg.

Hallstahammar ligger på sjätte plats i tabellen efter matchen, medan Hallsberg Hockey är på tredje plats.

Nästa motstånd för Hallsberg Hockey är Smedjebacken. Hallstahammar tar sig an Arboga hemma. Båda matcherna spelas fredag 1 december 19.00.