Karlskrona HK förlorade mot Troja/Ljungby

Seger för Troja/Ljungby – steg åt rätt håll mot Karlskrona

Troja/Ljungby har haft en tuff period med fyra förluster i följd i J20 Region syd herr. Men borta mot Karlskrona bröts den sviten. Det blev 2-3 (0-2, 2-0, 0-1) i matchen i NKT Arena.

– Vi startar matchen riktigt bra. Går ner oss lite i andra sedan kommer vi tillbaka bra i tredje. Överlag en riktig krigarinsats från samtliga, tyckte Troja/Ljungbys tränare Robert Sundin, efter matchen.

Theo Andersen stod för Troja/Ljungbys avgörande mål 17.18 in i tredje perioden.

I början av matchen var Troja/Ljungby starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i slutet av perioden av Jörgen Börresen Presterudstuen och Lukas Fernqvist. Efter 8.29 i andra perioden slog Isac Jonasson till, framspelad av William Brander och Malte Von Dahn och reducerade åt Karlskrona.

Oliver Erlandsson gjorde dessutom 2-2 efter 13.53 på pass av William Brander.

17.18 in i tredje perioden nätade Troja/Ljungbys Theo Andersen på pass av Pelle Halvordsson och avgjorde matchen för Troja/Ljungby.

Det här var Karlskronas fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Troja/Ljungbys fjärde uddamålsseger.

Det här betyder att Karlskrona ligger kvar på fjärde plats i tabellen, och Troja/Ljungby på sjätte plats.

I nästa match möter Karlskrona Mariestad borta och Troja/Ljungby möter Borås borta. Båda matcherna spelas lördag 2 december 14.00.