Smedjebacken HC förlorade mot Kumla Hockey

Målfest när Kumla Hockey besegrade Smedjebacken i Ovakohallen

Kumla Hockey hade inga problem med Smedjebacken i hockeytvåan västra B herr, och vann borta med utklassningssiffrorna 7-2 (2-0, 2-1, 3-1).

Kumla Hockeys tränare Richard Lindelöf tyckte till om matchen:

– Ingen toppenmatch från vår sida men väldigt skön seger och vi fortsätter göra mycket mål vilket är positivt. Blir att summera halva serierspelet nu till veckan.

Segern var Kumla Hockeys sjunde på de senaste åtta matcherna.

Kumla Hockey startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Stefan Emmesjö innan Smedjebacken svarade och gjorde 2-0 genom Filip Björklund. Kumla Hockey gjorde dock två snabba mål i andra perioden och gick från 1-2 till 1-4, målen av Viktor Greveback och Anton Weiler. 3.34 in i tredje perioden slog Max Stigell till på pass av Anton Weiler och Jacob Ericsson-Jerlström och ökade ledningen för Kumla Hockey.

5.49 in i perioden nätade Smedjebackens Isac Birkeholm på pass av Fredrik Junevik och reducerade för Smedjebacken. Fler mål än så blev det inte för Smedjebacken.

Efter 7.57 slog Viktor Greveback till återigen framspelad av Anton Weiler och Anton Widmark och ökade ledningen för Kumla Hockey.

Kumla Hockey punkterade matchen med ett 2-7-mål med 33 sekunder kvar att spela på nytt genom Viktor Greveback på pass av Max Stigell. 2-7-målet blev matchens sista.

Anton Weiler gjorde ett mål för Kumla Hockey och tre assist och Viktor Greveback stod för fyra poäng, varav tre mål.

Smedjebacken stannar därmed på åttonde och sista plats, och Kumla Hockey på andra plats, i tabellen.

På fredag 1 december 19.00 spelar Smedjebacken hemma mot Hallsberg Hockey, och Kumla Hockey borta mot Avesta.