Jack Berglund.
Foto: Bildbyrån
SHL

Jack Berglund får SHL-debutera för Färjestad

ANNONS

Jack Berglund ser ut att bli den första spelaren född 2006 att få speltid i SHL. 
Talangen får nämligen debutera för Färjestad inför kvällens match mot Skellefteå – och han tar plats i lagets tredjekedja. 

Färjestad har manfall och kommer till spel i kvällens match mot Skellefteå utan kvartetten Joakim Nygård, Henrik Björklund,Linus Johansson och Liam Öhgren som är kvar hemma i Karlstad.

Det gör att FBK-talangen Jack Berglund tar plats i laget inför SHL-matchen i Västerbotten. Berglund är uttagen som forward i tredjekedjan där han får spela tillsammans med Marcus Westfält och Per Åslund

Färjestad lyfter också upp backen Axel Bergkvist som center i fjärdekedjan för att få ihop en fullständig forwardsuppsättning. 

Matchen kommer att börja 19:05 på grund av en försening med Färjestads resa upp till Skellefteå med anledning av snöovädret.

Jack Berglund föddes 2006 och är son till FBK-ikonen Christian Berglund. 17-åringen har imponerat stort för Färjestads J20-lag med 25 poäng på 28 matcher vilket gör honom till en av de främsta U18-spelarna i J20 Nationell den här säsongen. Han har också varit ombytt i en CHL-match för Färjestad men utan att få spela. 

Nu ser Jack Berglund också ut att bli den första 06:an att få speltid i SHL. MoDos talang Lucas Pettersson har tidigare varit ombytt i en SHL-match men utan att få speltid. Pettersson är också uttagen till MoDos hemmamatch mot Växjö under kvällen men tar plats som 13:e forward och det återstår att se om han får speltid i kvällens match.


TV: "Det är många FBK-fans som är oroliga"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM