Skedvi/Säters IF förlorade mot Orsa

Fyra mål av Mattias Mårten när Orsa slog Skedvi/Säter

Mattias Mårten stod för ett målkalas när Orsa besegrade Skedvi/Säter i hockeytvåan västra A herr med 9-7 (2-5, 5-0, 2-2). Hela fyra mål gjorde Mattias Mårten, synnerligen viktigt för Orsas trepoängare.

– Bjudningar åt alla håll, tyckte Orsas tränare Mats Lusth, efter matchen.

Segern var Orsas fjärde på de senaste fem matcherna.

Skedvi/Säter var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 5-2.

Orsa hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med hela 0-5 och ställningen efter två perioder var 5-7.

Orsa gjorde två snabba mål tidigt i tredje perioden och gick från 5-7 till 5-9, målen av Mattias Mårten och Dag Sjöberg, och punkterade matchen.

Kalle Olhans-Lind och Johan Skinnars reducerade förvisso, men närmare än 7-9 kom inte Skedvi/Säter. Orsa tog därmed en säker seger.

Orsas Oskar Olsson hade sex assists, Liam Almlund Ek stod för sex poäng, varav tre mål, Mattias Mårten gjorde fyra mål och spelade fram till ett mål och Oskar Johansson hade fem assists. Hannes Andersson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål för Skedvi/Säter och Johan Skinnars gjorde två mål och totalt tre poäng.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Skedvi/Säter på fjärde plats och Orsa på tredje plats.

I nästa match, fredag 1 december 19.00, har Skedvi/Säter Hofors borta i Hofors Ishall, medan Orsa spelar hemma mot Valbo.