Avesta BK vann mot Guldsmedshyttan

Avesta avgjorde i straffläggningen hemma mot Guldsmedshyttan

Det blev en riktigt tajt match när Avesta tog emot Guldsmedshyttan i hockeytvåan västra B herr. Matchen avgjordes först efter straffar, där hemmalaget var starkast, och slutresultatet blev därmed 4-3 (0-0, 0-1, 3-2, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Jakob Karlsson för.

– Ja det satt långt inne skönt att vi krigar till oss två poäng, kommenterade Avestas tränare Jonas Blomqvist.

Guldsmedshyttans tränare Niklas Bernström tyckte så här om matchen:

– En svängig match där vi först tappar en ledning i sista perioden och sedan kvitterar sent. Vi tar matchen till förlängning och straffar. Lite lotteri och vi får bara med oss en poäng.

Första perioden blev mållös. Guldsmedshyttan gjorde 0-1 genom Jesper Arvidsson efter 12.40 i andra perioden.

Efter 20.22 av perioden kunde Jordan Caballero-Lindberg kvittera till 1-1 för Avesta. Avesta tog ledningen med 2-1 genom Niclas Hero efter 5.45 i tredje perioden.

Guldsmedshyttan kvitterade till 2-2 genom Jesper Arvidsson efter 7.08 av matchen.

Efter 8.14 gjorde Avesta 3-2 genom Hampus Mattsson.

Guldsmedshyttan gjorde 3-3 genom Rasmus Ristiharju med 2.4 kvar att spela av matchen. I straffläggningen var det Avesta som avgjorde till 4-3. Den avgörande straffen stod Jakob Karlsson för.

För hemmalaget betyder resultatet fjärde plats i tabellen. Guldsmedshyttan är på femte plats.

I nästa match möter Avesta Kumla Hockey hemma och Guldsmedshyttan möter Fagersta hemma. Båda matcherna spelas fredag 1 december 19.00.