Ånge IK vann mot Brunflo IK
Hockeytvåan

Ånge starkast – avgjorde i förlängningen mot Brunflo

Ånges väg till seger mot Brunflo hemma i hockeytvåan norra CD herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde Ånge avgöra till 6-5 (1-2, 1-2, 3-1, 1-0) och ta bonuspoängen. Oskar Nordlund gjorde det avgörande målet i förlängningen och blev matchhjälte för Ånge.

– Vinst till slut, efter två riktigt dåliga perioder och en del hårda ord i period pausen inför 3:e så kommer vi ut som ett helt nytt lag och lyckas jobba oss ikapp. Moral stärkande för laget och riktigt roligt att se flera b- Jun killar som går in och spelar riktigt bra. Det finns hopp för framtiden, tyckte Ånges tränare Peter Fasth, efter matchen.

När Ånge och Brunflo senast gjorde upp var Brunflo klart bättre och vann med hela 7-1. Nu kom alltså revanschen för Ånge.

Första perioden var jämn. Ånge inledde bäst och tog ledningen genom Ilja Peltola efter 2.01, men Brunflo kvitterade genom Jonathan Mooe. Och Brunflo hann också ta ledningen, genom Isak Holmberg. Brunflo var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 2-4.

Ånge hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

I förlängningen tog det 1.29 innan Ånge avgjorde till 6-5. Stor matchhjälte blev Oskar Nordlund, på pass av William Renberg.

Anton Sundqvist gjorde ett mål för Brunflo och två assist.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, Ånge med 16–20 och Brunflo med 24–22 i målskillnad. Det här var Ånges fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Brunflos andra uddamålsförlust.

Det här betyder att Ånge ligger kvar på sjätte plats i tabellen, och Brunflo på andra plats.

I nästa omgång har Ånge KB65 borta i Bjästa Ishall, tisdag 5 december 19.30. Brunflo spelar borta mot Njurunda fredag 1 december 19.30.