Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Emil Zetterquist ersätter Andreas Ljunggren i Mora

ANNONS

Målvaktsrockaden i Hockeyallsvenskan fortsätter. 
Mora meddelar att Emil Zetterquist blir ersättare till Andreas Ljunggren efter brutna kontraktet. 
– Det är en målvakt som vi följt under en tid, säger sportchefen Andreas Hägglund på klubbens hemsida. 

Tidigare under måndagen meddelade Mora att man valt att avsluta avtalet med Andreas Ljunggren i förtid. Nu står det klart vem som blir ersättaren. 

Emil (Zetterquist) är en storväxt målvakt som är positionsstark och med bra rörelsemönster. Det är en målvakt som vi följt under en tid och tror att han kommer bli ett bra komplement till (Waltteri) Ignatjew, säger sportchefen Andreas Hägglund på klubbens hemsida. 

Beskedet kommer efter en period där nyförvärvet Waltteri Ignatjew imponerat så pass mycket att den tidigare förstamålvakten, Andreas Ljunggren fått sitta och frysa på bänken under majoriteten av matcherna. Till slut blev det nog och parterna kom överens om att bryta kontraktet. 

"Anledningen är att Mora IK under rådande omständigheter inte kan erbjuda den speltid som Andreas önskar", skrev Mora på sin hemsida.

"Hoppas vi kan fortsätta"

Kvar stod Mora utan en andremålvakt - fram till nu. 

– Jag är väldigt glad över att vara här och jag har bara hört bra saker om klubben. Jag hoppas vi kan fortsätta med en bra säsong. Laget har gjort det väldigt bra och jag hoppas vi kan fortsätta så, säger Emil Zetterquist som ersatt Ljunggren.

Den Huddinge-fostrade målvakten kom tillbaka till Sverige till denna säsong efter spel på college i Nordamerika, men kom inte helt till rätta i Västervik. I lördags revs sedan det avtalet efter endas sju framträdanden.


TV: Linus Ullmarks bästa ingripanden mot Florida

Den här artikeln handlar om: