Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

William Nylanders poängsvit bruten – efter trippel ramträff

ANNONS

William Nylanders poängsvit på 17 raka matcher fick sitt slut i gårdagskvällens möte med Chicago. Detta efter en trippel ramträff från den svenske storstjärnan i förlängningsspelet.

William Nylander har varit en av NHL:s främsta spelare under säsongsinledningen.

Inför fredagskvällens match mot Chicago Blackhawks hade den svenske storstjärnan byggt upp en poängsvit på 17 raka matcher, men den mäktiga sviten kom till vägs ände i förlängningsförlusten mot Blackhawks.

Detta efter att Nylander haft en gyllene chans att både förlänga sin poängsvit och skjuta bonuspoängen till Toronto i förlängningsspelet. Från egen zon kunde Nylander skrinna sig fri med Chicagos svenske målvakt Arvid Söderblom, där han överlistade landsmannen med en backhand – men fick se pucken träffa stolpen, ribban och vidare till den andra stolpen innan pucken studsade ut.

Stod för 27 poäng under sviten

Blackhawks backtalang Kevin Korchinski kunde sedan avgöra matchen i förlängningens slutminut.

William Nylander plockade på sig totalt 27 poäng (12+15) under den 17 matcher långa poängsviten, som var den längsta i NHL den här säsongen. Hade Nylander förlängt sin svit hade han blivit den sjätte spelaren i NHL:s historia att inleda en säsong med poäng i 18 raka matcher.

I matchen stod i stället landsmannen Calle Järnkrok för ett av Torontos mål, medan Arvid Söderblom räddade 34 av 37 skott i matchen för Chicago och utsågs till matchens tredje stjärna. Noterbart är att Jason Dickinson, storebror till MoDos forward Josh Dickinson, noterades för ett hattrick i matchen för Chicago.

Chicago Blackhawks – Toronto Maple Leafs 4–3 e. sd (1–1, 1–2, 1–0, 1–0)
Chicago: Jason Dickinson 3 (6), Kevin Korchinski (2).
Toronto: Nick Robertson (3), Calle Järnkrok (5), Ryan Reaves (1).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: