Luleå HF vann mot Timrå J20
J20 Nationell

Luleå vinnare mot Timrå J20 – avgjorde i förlängningen

Matchen mellan Luleå och Timrå J20 i J20 Nationell norra herr slutade oavgjort efter full tid. Först i förlängningen kunde Luleå avgöra till 3-2 (1-1, 1-1, 0-0, 1-0). Matchhjälte blev Filip Holst Persson, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

Segern var Luleås fjärde på de senaste fem matcherna.

Luleå tog ledningen efter 16 minuters spel, genom Filip Holst-Persson assisterad av Arttu Tuhkala.

Timrå J20 kvitterade till 1-1 efter 16.47, när William Lindgren fick träff framspelad av Linus Carlsson.

Laget tog också ledningen efter 20.23, när Hugo Branthsson hittade rätt på pass av Carl Jacobson.

Efter 10.31 i andra perioden nätade Alexander Fredriksson, och kvitterade för Luleå. Tredje perioden blev mållös och det tog matchen till förlängning. I förlängningen tog det 2.45 innan Luleå också avgjorde till 3-2. Stor matchhjälte blev Filip Holst Persson, framspelad av Alexander Fredriksson och Jakob Ihs Wozniak.

Det här var Luleås sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Timrå J20:s sjunde uddamålsförlust.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Luleå på andra plats och Timrå J20 på nionde plats.

Nästa motstånd för Luleå är Modo J20. Timrå J20 tar sig an Skellefteå AIK J20 borta. Båda matcherna spelas söndag 26 november 12.00.