Rögle BK vann mot Linköping HC
Arkivbild

Straffar avgjorde – Rögle vann mot Linköping

Rögle spelade mot Linköping hemma i en riktigt jämn match i SHL. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde hemmalaget avgöra till 4-3 (3-0, 0-2, 0-1, 0-0, 1-0). Riley Sheen blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

I och med detta har Rögle fyra raka segrar i SHL.

Rögle spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Simon Ryfors, Rodrigo Abols och Albin Sundsvik. Linköping reducerade dock till både 3-1 och 3-2 genom Taylor Leier och Fabian Wagner efter 8.14 av perioden. Laget kvitterade till 3-3 med 17 sekunder kvar att spela genom Markus Ljungh assisterad av Broc Little och Ty Rattie. I straffläggningen var det Rögle som avgjorde till 4-3. Den avgörande straffen stod Riley Sheen för.

Det här var Rögles femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Linköpings tredje uddamålsförlust.

För Linköping gör resultatet att man nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Rögle är på tolfte plats.

Nästa motstånd för Rögle är Malmö. Lagen möts söndag 26 november 15.00 i Malmö Arena. Linköping tar sig an Örebro Hockey hemma lördag 25 november 15.15.